[BC] KARYA PUBLIKA Anggun: Aku Adam Kerna Kau Hawanya – Aifa Batrisya

RM27.90

3 in stock (can be backordered)

Penerbit: Karya Publika Sdn Bhd
Format: Paperback
Halaman: Hitam Putih
Muka Surat: 457 Muka Surat

  Ask a Question
Category:

Motto hidup seorang Akid
Edraki sangatlah mudah dan positif sentiasa. Ilidupnya hanya berkisarkan
hobinya dan kerjanya. Kisah apa dia kalau ada manusia yang mahu kahwin
di Pluto sekalipun sebab baginya selagi boleh single, buat apa kahwin ?
Dia dah cukup bahagia bersama keluarga yang baginya sempurna dengan
adanya walid, ummi, Kak Chah sekeluarga dan Chacha.

Tapi tidak bagi Ilajah Zahlia.
Motto hidup Akid perlu dia ubah kerana terlalu ambil mudah tentang hidup
sampaikan cara hidup Islam yang patut dia jalani dipandang enteng.
Solat hanva bila lapang. Kitab Al-Quran itu bukan temannya, Asbab itulah
hadirnya Anggun, si niqabis yang bukan biasa-biasa orangnya.

“Pinjam motor abang ke tu? Patut tak reti nak agak tank besar mana” – Akid

“Taklah. Itu motor saya.” – Anggun.

Ducati Panigale kot! Akid? Lesen
motor pun dia tak ada. Bukan setakat itu, berenang dan memanah pun
Anggun tahu. Hlobinya? Main skateboard! Aduh! Perempuan seperti ini yang
umminya mahu dia jadikan isteri? Akid rasa nak pitam berkali-kali.

“Kid, dah hujung-hujung zaman ni
betina ramai. Perempuan? Dah boleh kita kira dengan jari tak kiralah
sama ada berhijab ke tak. Yang betul jaga maruah diri tak ramai dan
antara yang masih menjaga, Anggun…. Ummi.

“Walid dah tak ada anak lelaki
lain dah Kid, Akid sajalah satu-satunya waris yang walid ada. Besar
harapan walid, untuk Akid berubah. Berubahlah ye” – Walid

Akid tersepit. Antara mengekalkan
prinsip hidup dan juga memenuhi harapan ummi dan walidnya, dia terpaksa
berkorban bukan sedikit. Tetapi banyak! Egonya, tercalar beberapa kali,
demi satu perubahan dia terpaksa menahan sendiri rasa, hati. Untuk
berubah, dia perlu jadi diri sendiri bukan berubah untuk orang lain.
Masalahnya, mampu ke dia? Dan Anggun khususnya, mampu ke dia bertahan
dan bersabar dalam proses hijrahnya?

Additional information

Weight 0.49 kg
Dimensions 20 × 25 × 3 cm
Be the first to review “[BC] KARYA PUBLIKA Anggun: Aku Adam Kerna Kau Hawanya – Aifa Batrisya”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reviews

There are no reviews yet.

General Inquiries

There are no inquiries yet.

Main Menu